Skip to main content
50 jaar Croes-Bellen

Ons bedrijf

Onze filosofie

De grote kracht van Croes-Bellen is vakkennis, opgedaan gedurende meer dan 4 decennia. Bovendien staat een familiebedrijf garant voor gemotiveerde medewerkers, die de familienaam Croes zo veel mogelijk krediet willen laten geworden! Onder het motto "een tevreden klant is er twee waard" gaan we de toekomst partij geven.
Croes-Bellen | Verwarming, sanitair, ventilatie

Wie zijn we?

Croes-Bellen is gespecialiseerd in verwarmingsanitair en luchtbehandeling.
De fundamenten hiervan zijn gelegd op 1 april 1972. Toen is immers de droom van Lucien Croes en Lucienne Bellen om zelfstandig te worden, werkelijkheid geworden. Lucien stond in voor de uitvoeringen van alle karweien en Lucienne voor de facturatie & aankoop.
Slechts 5 maanden na oprichting heeft familielid Benny op 16-jarige leeftijd zijn diensten aangeboden. Hij is nog altijd werkzaam bij Croes-Bellen.
Lucien & Lucienne hadden tot in 1977 nog het magazijn in de kelder van hun privé-woning. Wegens plaatsgebrek werd dus een nieuwe locatie gezocht en gevonden op industrieterrein Kolmen te Alken. In 1981 versierde zoon Ronny Croes zijn inschrijving in de zaak.

Er werd koers gezet richting succes en vele verwarmings- en sanitairwerken werden tot een goed einde gebracht.

Soms moesten ook nevenactiviteiten worden aangenomen, zoals het aanleggen van vloeren in winkels en het bouwen van fonteinen. Er was gelukkig sprake van een positieve groeimarge, die in 1989 geleid heeft tot de upgrade van éénmanszaak naar NV Croes-Bellen.

Vandaag de werkdag zijn 7 arbeiders actief voor NV Croes-Bellen waaronder (klein)zoon Maikel Croes. Hun opdrachten worden uitgezet door huidig zaakvoerder Ronny Croes en hij krijgt hiervoor ondersteuning van vrouw Sonja en dochter Stefanie. Zij zorgen onder meer ook voor de goede verstandhouding met bouwbedrijven, studiebureaus en architecten. Hun vertrouwen is gegroeid met de jaren en dit privilege blijft hopelijk nog lang behouden.
Alle stockitems die nodig zijn voor een optimale service, worden netjes bewaard in een handelspand van ca 1250m². Daarvan bestaat ca 200m² uit toonzaal en burelen, die in 2012 vernieuwd zijn.